zmudek

zmudek

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 249]

Wołowe pikantne zraziki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

smaczne wołowe pikantne zraziki

Wołowe pikantne zraziki

Składniki:

Wołowe pikantne zraziki

 

  • 50dag chudej wolowiny
  • 8dag wedzonego boczku
  • 5dag kajzerki
  • 125ml mleka
  • jajko
  • duza cebula
  • 12g maki
  • natka pietruszki
  • tluszcz do smazenia

Sposób przygotowania:

Wołowe pikantne zraziki
Mieso wolowe razem z boczkiem zemlec na maszynce.Cebule bardzo drobno pokroic i usmazyc na malej ilosci tluszczu.Bulke namoczyc w mleku,a gdy napecznieje,odcisnac.Dodac do miesa razem z podsmazona cebula,jajkiem i pietruszka.Mase przyprawic do smaku sola i pieprzem.Wyrobic.Uformowac 8-10 okraglych,lekko splaszczonych zrazikow,obtoczyc je w mace.Rozgrzac tluszcz,usmazyc swobodnie plywajace w nim zraziki.Podawac z ziemniakami oraz surowka.