Sposób przygotowania:
Wołowe świderki z ciasta francuskiegoETAP 1
Pieczarki kroimy w plasterki i przysmażamy, doprawiając do smaku. Mięso mielone smażymy na oleju, także doprawiając go do smaku przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą, pieprzem i papryką.
Gotowe mięso łączymy z grzybami i odsączoną z zalewy kukurydzą. Przygotowane nadzienie delikatnie studzimy.
ETAP 2
Ciasto francuskie rozwijamy. Jego połowę smarujemy ketchupem
ETAP 2
Na ketchup wykładamy przygotowaną wołowinę z dodatkami. Niczym nie posmarowaną część ciasta nakładamy na połówkę z nadzieniem.
ETAP 3
Tak przygotowane ciasto dzielimy na 6 pasów. Każdy pas delikatnie przekręcamy i przekładamy na przygotowaną blaszkę.
ETAP 4
Wierzch „świderków” smarujemy jajkiem, delikatnie posypujemy serem i przekładamy do nagrzanego piekarnika. Świderki pieczemy w temperaturze 190°C przez około 15-20 minut.
Gotowe.
marietta
mocsłodkości
Czekoladka 2
lukrowanepierniczki