Sposób przygotowania:
Wołowy obiad w kokilkachETAP 1
Pieczarki myjemy, osuszamy, kroimy w plasterki, smażymy i doprawiamy do smaku.
Kukurydzę odsączamy z zalewy
ETAP 2
Cebulkę wraz z szczypiorek drobno kroimy i przysmażamy na oleju. Następnie dodajemy do niej mięso oraz przeciśnięty przez praskę czosnek.
Całość obsmażamy.
ETAP 3
Następnie dodajemy przygotowane pieczarki i kukurydzę. Całość chwilkę razem smażymy i doprawiamy do smaku. Na koniec dodajemy starty ser.
Masę mieloną wykładamy do przygotowanych kokilek do około 4/5 ich wysokości (dokładnie ugniatamy).
ETAP 4
Na wierzch wykładamy puree ziemniaczane. Całość oprószamy świeżo mielonym kolorowym pieprzem i wkładamy do nagrzanego piekarnika. Danie zapiekamy około 30 minut w 180°C do zrumienienia ziemniaków.
Po ich zrumienieniu kokilki wyjmujemy. Wierzch oprószamy szczypiorem i podajemy.
ETAP 5
ZIEMNIACZANE PUREE:
Ziemniaki obieramy i gotujemy z dodatkiem soli do miękkości. Ciepłe i odcedzone należy utłuc z dodatkiem mleka i masła.
W ten sposób otrzymujemy puree ziemniaczane.
Magdalena88
Jagodowa
lukrowanepierniczki
biedroneczki
Czekoladka 2