Mniam1

Mniam1

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 871]

Pieczone pieczarki z wołowiną

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 19

Pieczarki królewskie są dużo większe od tych zwykłych i w zasadzie przeznaczone są do grillowania. Co nie oznacza, że można przygotować je na patelni czy w piekarniku.

Pieczone pieczarki z wołowiną Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Pieczone pieczarki z wołowiną

 

Sposób przygotowania:

Pieczone pieczarki z wołowiną

ETAP 1:

Pieczone pieczarki z wołowiną
Do zmielonego mięsa dodać podsmażoną cebulę, jajko i przyprawy.

Mięso zmielić w maszynce do mielenia na drobnym sitku. Cebulę pokroić drobno i razem ze zgniecionym czosnkiem podsmażyć na patelni.

Przestudzoną dodać do mięsa razem z jajkiem, koncentratem i wszystkimi przyprawami.

ETAP 2:

Pieczone pieczarki z wołowiną
Na końcu do mięsa wsypać kukurydzę, żeby ziarenka się nie podusiły.

Mięso wyrobić, a na końcu dodać kukurydzę i wymieszać.

ETAP 3:

Pieczone pieczarki z wołowiną
Przyprawionym mięsem wołowym wypełnić kapelusze pieczarek.

Pieczarki oczyścić i dokładnie napełnić farszem mięsnym. Wygładzić powierzchnię.

ETAP 4:

Pieczone pieczarki z wołowiną
Na mięsie ułożyć plasterki boczku, jeden przy drugim.

Na wierzchu położyć plasterki boczku. Żeby było ładniej można zrobić z boczku krateczkę.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec przez 40 min.

W trakcie pieczenia wypłynie sporo wody z pieczarek, którą zlewałam. Gdyby boczek za mocno się przypiekał można przykryć folią aluminiową. Smacznego :)