Sposób przygotowania:
Wołowe zraziki z szynką szwarcwaldzką
Do miski przekładamy mięso, wbijamy jajko, dodajemy namoczoną i odciśniętą czerstwą bułkę, doprawiamy solą i pieprzem oraz dodajemy dwie łyżki posiekanej natki z koperkiem. Do całości dodajemy kasze mannę i wyrabiamy jednolita masę mięsną.
Z masy formujemy placuszki które smarujemy remuladą duńską, na niej układamy szynkę i oprószamy zieleniną.
Zwijamy w roladki, formując podłużne wałeczki. W rondlu bądź na patelni rozgrzewamy olej i opiekamy wałeczki na rumiano z wszystkich stron przez około 10-12 minut co pewien czas obracając.
Z masy formujemy placuszki które smarujemy remuladą duńską, na niej układamy szynkę i oprószamy zieleniną.
Zwijamy w roladki, formując podłużne wałeczki. W rondlu bądź na patelni rozgrzewamy olej i opiekamy wałeczki na rumiano z wszystkich stron przez około 10-12 minut co pewien czas obracając.