olimpia200

olimpia200

Starszy Kucharz
[Przepisów: 63]

wolowina duszona w czerwonym sosie

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

najlepsze z frytkami pyszne tez z ziemniaczkami z wody i makaronem swietny pomysl na obiad

wolowina duszona w czerwonym sosie

Składniki:

wolowina duszona w czerwonym sosie

 

  • 1/2 kg wolowiny
  • 6-8 malych cebulek
  • 2 liscie laurowe
  • 1 galka muszklatalowa nie mielona
  • sol
  • pieprz
  • 1/2 szklanki czerwonego wina
  • 1/2 szklanki koncentratu pomidorowego

Sposób przygotowania:

wolowina duszona w czerwonym sosie
wolowine kroimy w kostke
przyprawiamy
smazymy na rozgrzanym oleju ok 10 min
przekladamy do garnka z nieduza iloscia wody i oleju
dodajemy obrana ale nie pokrojona cebulke lisc laurowy i galke
gdy mieso jest prawie miekkie dajemy wino
odparowujemy
gdy mieso jest dobre dajemy koncentrat dusimy jeszcze ok5 min

Tagi:

wołowina