Sposób przygotowania:
Wołowina na ostro z makaronem
1) Chili naciąć wzdłuż, oczyścić z nasion i dokładnie opłukać. Po osuszeniu papierowym ręcznikiem pokroić w drobną kostkę i włożyć do miseczki.2) Wycisnąć przez praskę obrany czosnek, dodać 3 łyżki oliwy, sos sojowy i sok z cytryny. Przyprawić pieprzem i wymieszać.3) Mięso pokroić na wąskie pasma i ułożyć na półmisku. Polać równomiernie marynatą, przykryć i wstawić do lodówki na 30 minut.4) Makaron ugotować al dente w odpowiedniej ilości osolonej wody wg wskazówek na opakowaniu. Odcedzić na sitku i pozostawić do ocieknięcia.5) Resztę oliwy dobrze rozgrzać na głębokiej patelni lub w woku. Mięso wyjąć z marynaty, osączyć i mieszając, smażyć na dużym ogniu. Następnie posypać sezamem i smażyć jeszcze przez kilka chwil. Podlać marynatą, podgrzewać około 5 minut, po czym przyprawić do smaku. Makaron nałożyć na talerze, umieścić na nim porcje mięsa z sosem, posypać pieprzem i podawać.