Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Wołowina po rosyjsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

aromatyczna i smaczna na każda okazje i bez

Wołowina po rosyjsku

Składniki:

Wołowina po rosyjsku

 

  • 2 duże ziemniaki pokrojone w plastry
  • sól i pieprz
  • 2 cebule, pokrojone w krążki
  • 2 steki po 230 g każdy
  • 285 ml kremowej zupy pomidorowej
  • 1 posiekana zielona papryka

Sposób przygotowania:

Wołowina po rosyjsku
Piekarnik nagrzać do 160 stopni. Natłuścić żaroodporne naczynie. Włożyć połowę ziemniaków i doprawić. Przykryć połową plasterków cebuli. Na wierzch układamy steki i nakrywamy pozostałą resztę składników. Na to wszystko wylewamy zupę pomidorową. Posypujemy pokrojona papryką. Przykrywamy i pieczemy w piekarniku około 90 minut. Odkrywamy 15 minut przed zakończeniem pieczenia. Podawać.