Sposób przygotowania:
Wołowina w sosie chrzanowo-jabłkowym
Mięso umyć, oczyścić i włożyć do wrzącej wody, dodać majeranek, sól i pieprz do smaku. Gotować pod przykryciem na małym ogniu przez ok. 2 godziny. Cebulę umyć, nie obierać, zrumienić nad ogniem lub na płycie kuchennej, po czym dodać do podgotowanego mięsa. Następnie
dodać umyte, oczyszczone i opłukane warzywa i ugotować do miękkości. Ugotowane mięso wyjąć z wywaru
i pokroić na porcje, po czym włożyć do garnka i skropić rosołem. Zagrzać i umieścić na ogrzanym półmisku, dla dekoracji posypać posiekaną natką pietruszki. Przygotować sos: utarty chrzan wymieszać z maślanką i startkowanym jabłkiem, przyprawiając solą i sokiem z cytryny. Podawać z gotowanymi ziemniakami.
dodać umyte, oczyszczone i opłukane warzywa i ugotować do miękkości. Ugotowane mięso wyjąć z wywaru
i pokroić na porcje, po czym włożyć do garnka i skropić rosołem. Zagrzać i umieścić na ogrzanym półmisku, dla dekoracji posypać posiekaną natką pietruszki. Przygotować sos: utarty chrzan wymieszać z maślanką i startkowanym jabłkiem, przyprawiając solą i sokiem z cytryny. Podawać z gotowanymi ziemniakami.