Sposób przygotowania:
Wołowina z sosem z suszonych grzybówprzygotowanie

Grzyby namaczamy w zimnej wodzie. Mięso rozbijamy delikatnie ręką. Nacieramy solą, pieprzem i słodką papryka. Odstawiamy na 30 minut
smażymy

Na rozgrzaną margarynę układamy mięso i smażymy z obu stron. Dodajemy ziele angielskie, liście laurowe, sól i pieprz do smaku, następnie zalewamy litrem zimnej wody, przykrywamy i dusimy.
smażymy

Cebulę kroimy w kostkę, grzyby drobno siekamy - smażymy
robimy sos

Po godzinie dolewamy do mięsa szklankę wody, dodajemy usmażoną z grzybami cebulę i dalej dusimy.
sos

Smietnkę łączymy z mąką, gdy mięso jest miękkie to dodajemy ją do sosu - ciągle mieszając czekamy aż zgęstnieje. Do smaku dodajemy sól, pieprz, cząber i bazylie - gotowe.
ajrinwu