Sposób przygotowania:
Wołowina z sosem z suszonych grzybówprzygotowanie
Grzyby namaczamy w zimnej wodzie. Mięso rozbijamy delikatnie ręką. Nacieramy solą, pieprzem i słodką papryka. Odstawiamy na 30 minut
smażymy
Na rozgrzaną margarynę układamy mięso i smażymy z obu stron. Dodajemy ziele angielskie, liście laurowe, sól i pieprz do smaku, następnie zalewamy litrem zimnej wody, przykrywamy i dusimy.
smażymy
Cebulę kroimy w kostkę, grzyby drobno siekamy - smażymy
robimy sos
Po godzinie dolewamy do mięsa szklankę wody, dodajemy usmażoną z grzybami cebulę i dalej dusimy.
sos
Smietnkę łączymy z mąką, gdy mięso jest miękkie to dodajemy ją do sosu - ciągle mieszając czekamy aż zgęstnieje. Do smaku dodajemy sól, pieprz, cząber i bazylie - gotowe.
ajrinwu