Galeo

Galeo

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 94]

Wołowina w sosie chrzanowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Wołowinę w sosie chrzanowym podawać z ziemniakami i surówką.

Wołowina w sosie chrzanowym

Składniki:

Wołowina w sosie chrzanowym

 

Sposób przygotowania:

Wołowina w sosie chrzanowym
Mięso zalać wrzątkiem. Dodać warzywa i przyprawy. Gotować na małym ogniu około 1,5 godz. Miękkie mięso pokroić w plastry w poprzek włókien. Chrzan wymieszać z bulionem, a następnie odcisnąć przez gazę. Otrzymany płyn połączyć z mąką i gotować cały czas mieszając przez 2-3 min. Dodać do smaku sól, cukier i sok z cytryny. Zdjąć z ognia, wymieszać ze śmietaną. Mięso polać sosem.Przepis pochodzi ze strony www.galeo.pl