Sposób przygotowania:
Wołowina w sosie sojowym z warzywami
Wołowinę włożyć do osolonego wrzątku, gotować ok 15 -20 min. Wyjąć i ostudzić. Pokroić w paski ok 5 cm długie 1 cm szer. Grzyby wcześniej namoczone ugotować , pokroić w paski .. Na patelni rozgrzać łyżkę oleju, dodać cebulę pokrojoną w kostkę i drobno posiekany czosnek. Przysmażyć i dodać mięso, imbir, cukier, sos sojowy i paprykę pokrojoną w paseczki oraz chili drobniutko posiekaną i grzyby. Przysmażyć kilka minut, a kiedy zacznie odparowywać podlać bulionem dodać wódkę i dusić do miękkości. Ogórki i rzepę pokroić w 5 cm paski i dodać pod koniec duszenia. Wymieszać i potrzymać na ogniu ok 5 min. Pozostawić na ok 10 min pod przykryciem. przygotować surówki 1- Kapustę posiekać i wymieszać z pokrojoną w pół talarki cebulą i drobniutko posiekanym koperkiem doprawić 1 łyżeczką cukru, szczyptą soli, oliwą (ok 1 łyżka) i sokiem z cytryny. 2- Ogórek rzepę i paprykę pokroić na bardzo cieniutkie plasterki, doprawić 1łyżeczką cukru, sokiem z cytryny i 2 łyżeczkami sosu imbirowego 1 łyżką oliwy szczyptą soli wymieszać i odstawić na kilkanaście minut. Podawać z ryżem ugotowanym na sypko.