Sposób przygotowania:
Wołowina w warzywach
Przygotowanie:
Umyć starannie mięso,wyporcjować,oprószyć solą,mąką i obsmażyć na tłuszczu na kolor rumiany.
Przełożyć do rondla,podlać wodą,dodać tłuszcz i powoli dusić.
Warzywa umyć,oczyścić,pokrajać w kostkę lub paski.
Cebulę pokrajać osobno.Gdy mięso na pół ugotowane,dodać pokrajane warzywa,resztę przypraw i gotować.
Kiedy potrawa dokładnie zmięknie,doprawić do smaku cukrem oraz solą.Podsypać w czasie gotowania niewielką ilość mąki,tak aby sos był zawiesisty.
Przed podaniem posypać potrawę drobno posiekaną zieleniną ( zieloną pietruszką,koperkiem,szczypiorkiem).
Podawać z ziemniakami.
Umyć starannie mięso,wyporcjować,oprószyć solą,mąką i obsmażyć na tłuszczu na kolor rumiany.
Przełożyć do rondla,podlać wodą,dodać tłuszcz i powoli dusić.
Warzywa umyć,oczyścić,pokrajać w kostkę lub paski.
Cebulę pokrajać osobno.Gdy mięso na pół ugotowane,dodać pokrajane warzywa,resztę przypraw i gotować.
Kiedy potrawa dokładnie zmięknie,doprawić do smaku cukrem oraz solą.Podsypać w czasie gotowania niewielką ilość mąki,tak aby sos był zawiesisty.
Przed podaniem posypać potrawę drobno posiekaną zieleniną ( zieloną pietruszką,koperkiem,szczypiorkiem).
Podawać z ziemniakami.