Wołowina w warzywach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

smaczne i zdrowe mięsko w warzywach

Wołowina w warzywach

Składniki:

Wołowina w warzywach

 

  • Składniki:
  • Wołowina 2 gatunek 1000g
  • Tłuszcz 100g
  • Cebula 60g
  • Seler 60g
  • Marchew 200g
  • Kapusta biała 1200g
  • Mąka pszenna 30g
  • Koper zielony 20g
  • Sól,pieprz

Sposób przygotowania:

Wołowina w warzywach
Przygotowanie:
Umyć starannie mięso,wyporcjować,oprószyć solą,mąką i obsmażyć na tłuszczu na kolor rumiany.
Przełożyć do rondla,podlać wodą,dodać tłuszcz i powoli dusić.
Warzywa umyć,oczyścić,pokrajać w kostkę lub paski.
Cebulę pokrajać osobno.Gdy mięso na pół ugotowane,dodać pokrajane warzywa,resztę przypraw i gotować.
Kiedy potrawa dokładnie zmięknie,doprawić do smaku cukrem oraz solą.Podsypać w czasie gotowania niewielką ilość mąki,tak aby sos był zawiesisty.
Przed podaniem posypać potrawę drobno posiekaną zieleniną ( zieloną pietruszką,koperkiem,szczypiorkiem).
Podawać z ziemniakami.

Tagi:

wołowina