Sposób przygotowania:
Wołowina w winie
Mięso opłukać i pokroić w kostkę. Cebulę obrać pokroić w piórka. Cebulę i mięso podsmażyć na rozgrzanej oliwie. Przełożyć do rondla z bulionem. Zagotować. Następnie wlać czerwone wino i gotować na małym ogniu około 1 godz. Po tym czasie dodać startą marchew i gotować jeszcze 20 minut. Papryki pokroić w cienkie paski a pora w talarki włożyć do mięsa i gotować do miękkości papryki. Na koniec dodać od smaku paprykę, rozmaryn, pieprz chili, czosnek.. Wlać wymieszana mąkę w 1/4 szkl. wody i całość wymieszać. Chwilę razem pogotować. Najlepiej podawać z ziemniakami.
![Wołowina w winie Wołowina w winie](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/wolowina-w-winie-280855.jpg)
![Wołowina w winie Wołowina w winie](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/wolowina-w-winie-280856.jpg)
![Wołowina w winie Wołowina w winie](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/wolowina-w-winie-280857.jpg)
![Wołowina w winie Wołowina w winie](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/wolowina-w-winie-280858.jpg)