Sposób przygotowania:
Wołowina po Burgundzku
► W naczyniu wymieszać wino z wodą, dodać cebulę, czosnek, listki laurowe, gorczycę, ziele angielskie, czarny pieprz i dokładnie wymieszać. Teraz do marynaty włożyć mięso tak by było całkowicie zanurzone i odstawić na 3 dni do lodówki. ► Mięso wyjąć z marynaty, osuszyć papierowym ręcznikiem i solidnie wysmarować musztardą, przyprawić, solą, pieprzem, papryką i odstawić na jedną noc do lodówki. ► Po wyjęciu mięsa z lodówki, odstawić na 30 minut. Następnie mięso obsmażyć na ostrym ogniu ze wszystkich stron i jak zacznie się rumienić dodać poćwiartowaną cebulę i pokrojony czosnek. ► Następnie mięso przełożyć do żaroodpornego naczynia podlać wodą i piec pod przykryciem w piekarniku około 90 - 120 minut 180C / Termoobieg /
darmiona
msewka