rozanka

rozanka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 293]

Wołowina z fasolką i sezamem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

W 2. fazie diety Dukana nawet z makaronem sojowym

Wołowina z fasolką i sezamem

Składniki:

Wołowina z fasolką i sezamem

 

  • 30dag wołowiny gulaszowej
  • pół paczki zielonej fasolki szparagowej mrożonej
  • 2 łyżki sezamu
  • 2 łyżki ciemnego sosu sojowego
  • cebula
  • trochę bulionu wołowego

 

Sposób przygotowania:

Wołowina z fasolką i sezamem
 
Mięso umyć i osuszyć,pokroić w cienkie paski,marynować w sosie sojowym minimum 2 godz.Uprażyć na suchej patelni sezam.Odłożyć na bok.Na patelnię wlać trochę bulionu i wrzucić mięso i smażyć.Zmniejszyć gaz i dusić,w razie potrzeby dolać bulionu.Następnie dodać pokrojoną cebulę i fasolkę.Wlać sos sojowy w którym marnowało się mięso.Jak mięso będzie już miekkie dodać sezam.Podawać z np. makaronem sojowym.