agusia2361

agusia2361

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 506]

wołowina z papryką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pyszne danie czyli wołowina z papryką.

wołowina z papryką

Składniki:

wołowina z papryką

 

  • 1 puszka wołowiny w sosie własnym
  • 2 cebule
  • 4 strąki papryki
  • 1 łyżka przecieru pomidorowego
  • 1/2 łyżeczki ostrej papryki w proszku
  • kilka listków bazylii
  • 1 łyżeczka smalcu
  • pieprz, sól

Sposób przygotowania:

wołowina z papryką
Cebule obrać i drobno posiekać, a następnie zeszklić na smalcu.Z papryki usunąć gniazda nasienne, opłukać i pokroić w paseczki. Dodać do cebuli i chwilę poddusić. Kolejno dodać przecier pomidorowy. w tym czasie konserwę kroimy w kostkę. Dodać papryki i cebuli, dusić jeszcze 10 minut, aż sos zgęstnieje. Doprawić, solą, pieprzem i papryka. Podawać z ryżem lub kaszą.