alison

alison

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1210]

Wołowina z tymiankiem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Wołowina pieczona na obiad

Wołowina z tymiankiem

Składniki:

Wołowina z tymiankiem

 

  • 90 dag wołowiny
  • 4 łyżki keczupu
  • 250 ml wytrawnego pieczonego wina
  • 2 łyżki ostrej musztardy
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • 1 łyżka oleju
  • 1 łyżeczka suszonego tymianku
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Wołowina z tymiankiem
Mięso pokroić na porcje. Umyć i osuszyć. Wymieszać tymianek z musztardą, szczypiorkiem, tymiankiem i szczyptą soli. Natrzeć mięso. Ułożyć w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Posmarować keczupem. Zalać winem. Piec w temp. 180 st. C. Kiedy mięso się zarumieni, trzeba zmniejszyć temp. do 160 st. C i piec, aż mięso będzie miękkie.

Tagi:

wołowina