Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Wołowina z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

idealne na obiadek ale nie dla każdego

Wołowina z warzywami

Składniki:

Wołowina z warzywami

 

  • 50 dag wołowiny
  • 50 dag boczniaków
  • 2 łyżki oleju
  • 2 cebule
  • 2 pory
  • 2 łyżki margaryny
  • 4 marchewki
  • 4 łyżki wiśniówki
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Wołowina z warzywami
Mięso umyć w zimnej wodzie, osuszyć, a następnie pokroić w cienkie plastry, ukośnie do przebiegających włókien. Na patelni rozgrzać olej i smażyć wołowinę około 10 minut, a następnie zestawić z ognia. Roztopić margarynę, obrać cebulę, posiekać i podsmażyć na gorącym tłuszczu. Boczniaki pokroić w dość szerokie paski, marchewkę i por w cienkie plasterki, dodać do cebuli, dusić mieszając około 5 minut. Przyprawić solą i pieprzem, dodać wiśniówkę i gotować jeszcze kilka minut na małym ogniu. Do warzyw dodać mięso, wymieszać i podawać.

Tagi:

wołowina