Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Wołowy rosół z tortellini

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Pyszny rosołek z tortellini

Wołowy rosół z tortellini Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Wołowy rosół z tortellini

 

Sposób przygotowania:

Wołowy rosół z tortellini
Wszystkie warzywa obieramy. W garnku rozgrzewamy 2 łyżki oliwy i przesmażamy na niej obrane warzywa. Po kilku minutach dodajemy mięso oraz przyprawy, a następnie zalewamy 2-2,5 l zimnej wody i doprowadzamy do wrzenia. Po kilkunastu minutach zdejmujemy szumowiny.Zmniejszamy ogień do minimum i pozwalamy by wywar gotował się na wolnym ogniu przez około 3-4 godziny. Kiedy jest gotowy odcedzamy, wywar wlewamy do mniejszego garnka, dodajemy tortellini i posiekaną zieloną pietruszkę, gotujemy przez około 10 minut. Smacznego.
Wołowy rosół z tortellini
Do garnka przecedzamy wywar rosołowy i dodajemy tortellini

Tagi:

wołowina