Sposób przygotowania:
Wonton z czarną rzodkwią, kurczakiem i pieczarkamiEtap 1
Makaron przełożyć do miski, zalać wrzątkiem, odłożyć na ok. 5 minut, następnie odcedzić.
Etap 2
Rzodkiew obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę pokroić w kostkę, czosnek posiekać.
Etap 3
Dodać tartą rzodkiew, sos sojowo-grzybowy i pastę curry, chwilę podsmażać. Wlać 1/4 szklanki wody. Dusić na małym ogniu bez przykrycia, aż płyn odparuje.
Etap 4
Dodać pokrojone w półplasterki pieczarki, usmażyć je.
Etap 5
Mięso pokroić w niezbyt dużą kostkę, wrzucić na patelnię. Smażyć dalej razem, aż mięso się zetnie.
Etap 6
Do mięsa z grzybami i warzywami wlać śmietanę i pół szklanki wody. Dusić na małym ogniu pod przykryciem ok. 15 minut.
Etap 7
Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać zaparzony makaron.
Etap 8
Wszystko dokładnie wymieszać, podzielić na porcje i podawać.