Sposób przygotowania:
Makaron chiński z wołowiną i warzywami
-Polędwicę wołową pokroić w nieduże paski. Smażyć na oleju i dusić pod przykryciem przez ok 15-20 min. W tym czasie przygotować chiński makaron (np. Chow main, Wonton lub Mie) wg przepisu na opakowaniu. Po przygotowaniu makaronu przepłukać go zimną wodą, odsączyć, skropić olejem i sosem sojowym. - Cebulę pokroić w piórka i smażyć razem z wołowiną ok 2-3 min. Dodać zgnieciony czosnek, kurkumę, imbir, chilli. Doprawić sosem sojowym. Wymieszać. - Marchewkę, seler pokroić w słupki, czerwoną i zieloną paprykę pokrojoną w paski. Dodać do dania i smażyć przez ok. 3-4 min. Dodać cukier brązowy i wymieszać. -Ugotowany wcześniej makaron dodać, aby się podgrzał. Na koniec smażenia wlać olej sezamowy i wymieszać. Zdjąć z ognia. -Podawać na ciepłp po przygotowaniu, posypane uprażonym sezamem.