Sposób przygotowania:
Zupa wonton z krewetkami
Pierś kurczaka i 3/4 porcji krewetek, imbir i dymki włóż do pojemnika blendera i rozdrabniaj 3 minuty. Dodaj jajko, sos ostrygowy (jeśli się na niego zdecydujesz) i przyprawy. Włącz blender jeszcze na 30 sekund. Odstaw. Mąkę wymieszaj na pastę z odrobiną wody. Rozłóż na desce 8 kawałków ciasta na pierożki, brzeg każdego posmaruj pastą z mąki. Na środek ciasta połóż pół łyżeczki przygotowanego farszu. Złóż ciasto na pół po skosie i zlep. Gotuj w osolonym wrzątku (4 minuty). Zagotuj wywar z kurczaka, włóż pozostałe krewetki i kawałki ogórka, gotuj na małym ogniu 3-4 minuty. Włóż ugotowane wcześniej pierożki, żeby się zagrzały. Podawaj zupę w miseczkach z dodatkiem kawałków dymki i pomidorów.