Sposób przygotowania:
wuzetka aginy
Białka oddzielmay od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę. Następnie dodajemy po trochu cukru i pojedyńczo dodajemy żółtka jaj. Do takiej ubitej masy dodajemy przesianą mąkę wraz z kakao i proszkiem do pieczenia. Mieszamy. Ciasto przelewamy do wysmarowanej tłuszczem blachy i pieczemy ok. 30 minut w temperaturze 180 stopni. Gdy nam ciasto ostygnie dzielimy na dwie części. Kawe rozpuszczalną zalewamy wrzątkiem i gdy nam ostygnie nasączamy biszkopty. Żelatynę rozpuszcamy w ok. 1/4 szklanki gorącej wody, gdy nam ostygnie dodajemy do ubitej kremówki. Połowę ubitej kremówki kłądzamimy między biszkopty, a druga połowę na samę górę. Wykładzamy nożykiem do tortów. Z pozostałej kremówki robimy dekoracyjne wzorki ze specjalnej strzykawki do dekoracji. Chłodzimy.
lawend
Pozdrawiam!
aginaa
lawend napisał(a):