Sposób przygotowania:
Ciasto wuzetkaCiasto:
Miękkie masło rozetrzeć mikserem. Dodać cukier i miksować do jego rozpuszczenia. Następnie wbijać po jednym żółtku i miksować do połączenia. Mąkę, proszek budyniowy, kakao i proszek do pieczenia wymieszać i dodać do masy. Wymieszać. Na koniec dolać mleko i jeszcze raz wymieszać. Ciasto przełożyć do blachy 25x25cm wyłożonej papierem do pieczenia. Piec do suchego patyczka w temp. 150 stopni. Ciasto wystudzić i przekroić na dwa blaty. Pierwszy włożyć do blachy i nasączyć połową kawy a następnie posmarować frużeliną.
Krem:
Żelatynę rozpuścić w ok. 1/3 szklanki gorącej wody i wystudzić. Bardzo zimną śmietanę przelać do miski. Wsypać śmietan-fixy, cukier waniliowy i cukier puder i ubić na sztywno. Dwie łyżki kremu odłożyć do dekoracji. Do pozostałej śmietany wlać żelatynę i zmiksować. Masę wyłożyć na ciasto. Przykryć drugim blatem. Nasączyć resztą kawy.
Mleko podgrzać i wrzucić do niego połamaną na kawałki czekoladę. Odczekać dwie minuty i wymieszać. Posmarować ciasto. Gdy czekolada zastygnie udekorować ciasto rozetkami z bitej śmietany przy pomocy rękawa cukierniczego z końcówką gwiazdką.