Sposób przygotowania:
Ekspresowa wuzetkaETAP 1:
Mąkę, proszek do pieczenia cukry i kakao wymieszać w jednej misce. W drugiej roztrzepać widelcem jajko. Dolać mleko i olej i wymieszać. Przelać to do składników suchych i dokładnie wymieszać. Dodać dżem i jeszcze raz wymieszać. Ciasto przelać do silikonowej keksówki o wymiarach ok. 5x16cm. Wstawić do mikrofali i piec ok. 3 minuty na mocy 700W. Po upieczeniu wyjąć i wystudzić. Zimne ciasto przekroić wzdłuż na dwa równe blaty. Dolny blat posmarować dżemem. Śmietanę ubić z śmietan-fixem i cukrem waniliowym na sztywno i posmarować ciasto z dżemem. Pozostawić trochę kremu do dekoracji. Ciasto przykryć drugim blatem. Czekoladę rozpuścić razem z masłem w kąpieli wodnej lub w mikrofali i polać taką polewą wierzch ciasta. Ciasto schłodzić w lodówce. Schłodzone ciasto przed podaniem pokroić na 3 równe kawałki. Każdy kawałek udekorować rozetką z pozostałej śmietany.