bietka

bietka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 188]

Wuzetka gotowana z biszkoptami

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Ciasto bardzo pyszne. Świetne połączenie ciasta, masy i biszkoptów. Idealne na święta, ale również na inne imprezy.

Wuzetka gotowana z biszkoptami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Wuzetka gotowana z biszkoptami

 

 

  • Masa czekoladowa:
  • 1/2 szklanki wody
  • 1 szklanka cukru
  • 1 łyżka kakao
  • 25 dkg margaryny

 

  • 1 duża paczka biszkoptów

Sposób przygotowania:

Wuzetka gotowana z biszkoptami
Ciasto: margarynę, cukier, kakao i wodę zagotowujemy, jak tylko zakipi zdejmujemy z ognia i odstawiamy do wystudzenia. Jak przestygnie to wtedy dodajemy rozbite jajka i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, mieszamy i wykładamy na formę wyłożoną papierem do pieczenia o wymiarach 23x38 cm i pieczemy około 30 minut w temp. 180 stopni. Masa : wodę zagotowujemy z cukrem, dodajemy kakao, mieszamy i odstawiamy do wystudzenia. Ucieramy margarynę i dodajemy wystudzoną masę. Przekładamy: ciasto smarujemy masą, na masie układamy biszkopty. Na biszkoptach można polać delikatnie polewę.
Wuzetka gotowana z biszkoptami
Ciasto wykładamy na formę wyłożoną papierem do pieczenia o wymiarach 23x38 cm i pieczemy około 30 minut w temp. 180 stopni.
Wuzetka gotowana z biszkoptami
Przestudzone ciasto smarujemy masą czekoladową.
Wuzetka gotowana z biszkoptami
Na masie czekoladowej układamy biszkopty.
Wuzetka gotowana z biszkoptami
Ułożone biszkopty polewamy delikatnie polewą