Sposób przygotowania:
Wuzetka klasyczna
Z przepisu na ciasto, jajka ubić razem z cukrem, potem dodać mleko, olej i zmiksować. Następnie dodać przesianą mąkę z dodatkiem proszku do pieczenia, sody i kakao oraz dokładnie zmiksować Ciasto przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia lub wytłuszczonej i obsypanej bułką tartą średniej, prostokątnej formy i piec około 30-45 minut w temperaturze 180°C, do suchego patyczka. Po upieczeniu, ciasto pozostawić do ostygnięcia. Po wystudzeniu ciasta, przekroić je wzdłuż na pół. Ze składników na masę, śmietanę ubić na sztywno z dodatkiem cukru pudru i cukru waniliowego, dodając stopniowo śmietan-fixy. Po ubiciu masy, wyłożyć ją na spód ciasta, rozsmarować i przykryć drugą połówką. Gotowe ciasto oblać polewą wykonaną z rozpuszczonej na małym ogniu czekolady z dodatkiem śmietanki. Udekorować posypką czekoladową.