Sposób przygotowania:
Wuzetka z chrupiącym krememMargarynę, cukier i jajka razem utrzeć.Wymieszać przesianą mąkę, sodę i kakao. Osobno zmiksować mleko z dżemem. Do utartej masy dodawać mąkę na przemian z dżemowym mlekiem aż powstanie jednolita masa. Blaszkę wyłożyć papierem wlać ciasto i piec ok. 50 min w temperaturze 180 stopni.
Kremówkę ubić na sztywno, dodając pod koniec śmietan fixy. Schłodzić śmietanę przez pół godziny w lodówce. Batoniki pokruszyć.
Ciasto po upieczeniu wyjąć i ostudzić. Następnie ciasto przekroić na 2 równe części. Dół włożyć ponownie do foremki. Rozprowadzić na nim polowe ubitej śmietany. Następna warstwa to pokruszone batoniki i płatki. Wszystko przykryć resztą śmietany. Na gore położyć drugą część ciasta. Wstawić wszystko do lodówki na min godzinę.
Czekoladę rozpuścić na parze z masłem, dodać kakao i cukier puder, wymieszać. Polać wierzch ciasta, ewentualnie posypać cukrem pudrem
marietta