Sposób przygotowania:
Wuzetka
BISZOPT: Białka oddzielić od żółtek,dodając szczyptę soli. Ubić na sztywną pianę, następnie dodać cukier i cukier waniliowy. Dodawać kolejno po jednym żółtku i cały czas ubijać. Do dobrze ubitej masy dodać mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia i kakao, delikatnie wymieszać.
Ciasto wylewamy do prostokątnej formy około 35 x 25 cm posmarowanej tłuszczem i posypanej tartą bułką. Piec w temp.170 stopni przez 25 minut.
MASA ŚMIETANOWA: Żelatynę wsypujemy do garnuszka i zalewamy około 1/3 szklanki gorącej wody, odstawiamy do napęcznienia. Następnie rozpuszczamy ją na małym ogniu.
Kremówkę ubijamy z cukrem pudrem i cukrem waniliowym, wlewamy rozpuszczoną i ostudzoną żelatynę i dobrze ubijamy.
Masą przekładamy przekrojony na pół biszkopt. Wierzch posypujemy cukrem pudrem lub polewamy polewą czekoladową. SMACZNEGO :)
Ciasto wylewamy do prostokątnej formy około 35 x 25 cm posmarowanej tłuszczem i posypanej tartą bułką. Piec w temp.170 stopni przez 25 minut.
MASA ŚMIETANOWA: Żelatynę wsypujemy do garnuszka i zalewamy około 1/3 szklanki gorącej wody, odstawiamy do napęcznienia. Następnie rozpuszczamy ją na małym ogniu.
Kremówkę ubijamy z cukrem pudrem i cukrem waniliowym, wlewamy rozpuszczoną i ostudzoną żelatynę i dobrze ubijamy.
Masą przekładamy przekrojony na pół biszkopt. Wierzch posypujemy cukrem pudrem lub polewamy polewą czekoladową. SMACZNEGO :)