Sposób przygotowania:
Wuzetka najprostsza
Biszkopt:
Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę. Dodajemy po żółtku miksując dalej. Następnie dodajemy mąkę, kakao, proszek i delikatnie mieszamy. Złączone ciasto wylewamy do wyłożonej papierem do pieczenia blachy i pieczemy w nagrzanym piekarniku w temp. 160-180 st przez 20-25 min.. Gdy ciastu wystygnie przekrajamy go wzdłuż na 2 części Każdy placek smarujemy marmoladą.
Masa:
Żelatynę rozpuszczamy w 0,25 szkl. Wrzątku. Śmiatanę ubijamy z cukrem na sztywno. Dodajemy wystudzoną żelatynę. Odstawiamy na chwilę aż zgęstnieje. Gęstą śmietanę wykładamy na biszkopt posmarowany marmoladą i przekładamy drugim biszkoptem- marmoladą do śmietany.
Przygotowujemy polewę- składniki wyłożyć do rondelka i podgrzewać aż do rozpuszczenia się cukru i masła- nie dłuzej. Lekko wystudzoną polewę wylewamy na wierzch ciasta i posypujemy kokosem do dekoracji.
Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę. Dodajemy po żółtku miksując dalej. Następnie dodajemy mąkę, kakao, proszek i delikatnie mieszamy. Złączone ciasto wylewamy do wyłożonej papierem do pieczenia blachy i pieczemy w nagrzanym piekarniku w temp. 160-180 st przez 20-25 min.. Gdy ciastu wystygnie przekrajamy go wzdłuż na 2 części Każdy placek smarujemy marmoladą.
Masa:
Żelatynę rozpuszczamy w 0,25 szkl. Wrzątku. Śmiatanę ubijamy z cukrem na sztywno. Dodajemy wystudzoną żelatynę. Odstawiamy na chwilę aż zgęstnieje. Gęstą śmietanę wykładamy na biszkopt posmarowany marmoladą i przekładamy drugim biszkoptem- marmoladą do śmietany.
Przygotowujemy polewę- składniki wyłożyć do rondelka i podgrzewać aż do rozpuszczenia się cukru i masła- nie dłuzej. Lekko wystudzoną polewę wylewamy na wierzch ciasta i posypujemy kokosem do dekoracji.