Sposób przygotowania:
Wyjątkowa zupa kurkowa
Ziemniaki, marchewkę, pietruszkę i selera obrać, umyć, pokroić w kostkę i zalać bulionem. Dodać ziele angielskie i liście laurowe i gotować przez 15 min.
Kiełbasę pokroić w kostkę i podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu, a następnie przełożyć ją do wywaru.
Cebulę obrać i drobno posiekać, podsmażyć do zeszklenia na tym samym tłuszczu co kiełbasa.
Następnie do zeszklonej cebuli dodać oczyszczone i umyte kurki. Przyprawić solą i pieprzem i smażyć aż woda wyparuje z kurek i staną się rumiane.
Cebulę z kurkami przełożyć do wywaru. Gotować ok. 30 min. do miękkości wszystkich warzyw.
Przyprawić oregano, pieprzem i solą. Na końcu dodać posiekany szczypiorek.
Kiełbasę pokroić w kostkę i podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu, a następnie przełożyć ją do wywaru.
Cebulę obrać i drobno posiekać, podsmażyć do zeszklenia na tym samym tłuszczu co kiełbasa.
Następnie do zeszklonej cebuli dodać oczyszczone i umyte kurki. Przyprawić solą i pieprzem i smażyć aż woda wyparuje z kurek i staną się rumiane.
Cebulę z kurkami przełożyć do wywaru. Gotować ok. 30 min. do miękkości wszystkich warzyw.
Przyprawić oregano, pieprzem i solą. Na końcu dodać posiekany szczypiorek.