eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Zupa kurkowa Eli

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Zaczął się sezon na kurki,więc dzisiaj zupa kurkowa.

Zupa kurkowa Eli

Składniki:

Zupa kurkowa Eli

 

Sposób przygotowania:

Zupa kurkowa Eli
Kość schabową umyć,zalać zimną wodą(3-4 litry),dodać ziele angielskie,liście laurowe,przyprawę warzywną,jarzyny i gotować do miękkości mięsa na kości i warzyw.Wyjąć kość i warzywa z wywaru.Cebulę posiekać.Kurki oczyścić.W głębokiej patelni rozgrzać olej i masło,dodać kurki,chwilę smażyć,dodać cebulę i jeszcze razem smażyć około 10 minut.Przesmażone kurki dodać do wywaru i zagotować.Obrane ziemniaki umyć,pokroić w kostkę i dodać do zupy.Gotować zupę aż kurki i ziemniaki będą miękkie.Marchewkę pokroić w kostkę,dodać do zupy.Zupę doprawić do smaku pieprzem i maggi.Mąkę wymieszać ze śmietaną,wlać do zupy i zagotować.Smacznego!

Tagi:

przyprawy