Sposób przygotowania:
Wykwintna wielkanocna pieczeńETAP 1:
Mięso mielone przełożyć do miski. Kajzerkę namoczyć w kremówce.
Cebulkę posiekać razem ze szczypiorkiem, pokroić drobno suszone pomidory, całość dodać do mięsa mielonego, wsypać suszoną żurawinę, wbić jajka, wsypać starty parmezan doprawić do smaku solą oraz świeżo mielonym pieprzem,
ETAP 2:
kajzerkę odcisnąć z kremówki dodać do masy całość dokładnie wyrobić.
ETAP 3:
Formę keksową wyłożyć folią aluminiową a następnie wyłożyć cienkimi plastrami szynki parmeńskiej tak aby zachodziły na siebie,
ETAP 4:
wyłożyć połowę masy mięsnej, ułożyć cienkie białe kiełbaski, przykryć resztą masy, uklepać i uformować pieczeń.
ETAP 5:
Piec około 50-60 minut w temp 180*c. Po upieczeniu wystudzić , kroić na grubsze plastry.
Smacznego :)
SylaUla
2milutka
Dokładnie tak :)