Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Wykwintny krem z kalarepy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ale można też podawać z ciemnym pieczywem

Wykwintny krem z kalarepy

Składniki:

Wykwintny krem z kalarepy

 

Sposób przygotowania:

Wykwintny krem z kalarepy
Kalarepę umyć, osączyć i pokroić w kosę. Zeszklić na maśle, oprószyć mąką kukurydzianą, zalać wywarem, dodać ugotowany ryż i gotować do miękkości. Zupę zmiksować albo przetrzeć przez sitko. Dodać kostkę rosołową, śmietanę, przyprawić do smaku przyprawami, podgrzać. Włożyć odsączoną kukurydzę
i posiekany koperek. Można podawać z krakersami lub paluszkami słonymi.

Tagi:

ryż kalarepa