Sposób przygotowania:
Wymysł Di na bazie tiramisu
Formę wyłożyć papierem pergaminowym.
Śmietankę ubić z dodatkiem cukru pudru, zagęstnika (śmietan-fix) i na koniec dodać serek mascarpone.
Ciastka maczając w likierze poukładać na papierze. Na biszkoptach ułożyć kawałki owoców i całość posmarować kremem (zostawić do posmarowania wierzchu).
Ponownie warstwę ciastek i rozsmarować pozostawiony krem.
Całość porządnie obsypać posiekanymi orzechami.
Schłodzić w lodówce (min. 1 godzinę).
Śmietankę ubić z dodatkiem cukru pudru, zagęstnika (śmietan-fix) i na koniec dodać serek mascarpone.
Ciastka maczając w likierze poukładać na papierze. Na biszkoptach ułożyć kawałki owoców i całość posmarować kremem (zostawić do posmarowania wierzchu).
Ponownie warstwę ciastek i rozsmarować pozostawiony krem.
Całość porządnie obsypać posiekanymi orzechami.
Schłodzić w lodówce (min. 1 godzinę).