Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Wyrolowane śledzie

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Szybka i kolorowa przekąska na świąteczny stół

Wyrolowane śledzie Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Wyrolowane śledzie

 

 

Sposób przygotowania:

Wyrolowane śledzie
Paprykę żółtą i czerwoną oczyścić z pestek, umyć, pokroić w paseczki. Cebulę obrać i pokroić w piórka. Koperek umyć, osuszyć. Śledzie wyjąć z opakowania, osączyć z oleju na ręczniku papierowym, oprószyć białym pieprzem z obu stron. Filecik położyć płasko, ułożyć na nim po jednym pasku z każdej papryki, gałązkę koperku oraz piórko cebuli, zwinąć i spiąć wykałaczką. Ustawić na talerzyku i podawać.
Wyrolowane śledzie
Paprykę żółtą i czerwoną oczyścić z pestek umyć pokroić w paseczki Cebulę obrać i pokroić w piórka Koperek umyć osuszyć
Wyrolowane śledzie
Śledzie wyjąć z opakowania osączyć z oleju na ręczniku papierowym oprószyć białym pieprzem z obu stron

Tagi:

śledzie