Sposób przygotowania:
wyśmienite szaszłyki z dowolnego mięsa
Najpierw przygotowujemy mięso. kroimy zarówno kurczaka, czy dowolnie wybrany rodzaj mięsa jak i boczek na kawałki odpowiadające naszym preferencjom- ja wykrawam małe kostki. Przygotowujemy zalewę w której mięsko poleży w lodówce przez minimum godzinę. Olej mieszamy z papryką w proszku, majerankiem, przyprawą grillową i innymi ziołami i obtaczamy w niej mięso, wkładamy do lodówki. Przygotowujemy warzywa: Z papryk usuwamy gniazda nasienne, kroimy na grube paski nastepnie w kwadraty, pieczarki kroimy na pół, cebulę w tzw. ósemki nabijamy na patyk na przemian mięso i kawałki warzyw, pieczemy na grillu ok. 15 minut po zdjęciu nabijamy jeszcze ser żołty pokrojony w kostki i ogórka konserwowego. Smacznego!