Sposób przygotowania:
Rolada serowa z pieczarkami i poremETAP 1:
Ciasto
Żółty ser starty na tarce oraz jajka i majonez wymieszać mikserem. Tak przygotowaną masę jajeczno-serową wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia (25 x 40 cm), piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni około 30 minut.
Po tym czasie delikatnie oderwać papier od ciasta, tak żeby go nie uszkodzić.
ETAP 2:
Oczyszczone i pokrojone w kostkę pieczarki podsmażyć na maśle z drobno pokrojonym porem, doprawić do smaku solą, pieprzem i lubczykiem. Filet z kurczaka pokroić w cienkie plastry, rozbić troszkę tłuczkiem i posypać solą i pieprzem.
ETAP 3:
Ciepłe ciasto serowe posypać połową startego żółtego sera, ułożyć wcześniej przygotowane pieczarki z porem, dodać pokrojony w kosteczkę ser topiony pieczarkowy, a następnie ułożyć plastry fileta z kurczaka i na wierzchu posypać resztą żółtego sera.
Całość ciasta zwinąć w roladę, piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni około 30 minut. Podawać na ciepło lub na zimno w postaci przekąski.
anemon
Magdalena88
EwelinaP
EwelinaP
Marika-
EwelinaP