Sposób przygotowania:
Wytrawna tarta orkiszowa
Z podanych składników zagniatamy ciasto, wyklejamy nim formę do tarty i wstawiamy ją do lodówki.
Kabanosy kroimy w cienkie plasterki, cebulę i paprykę w drobną kosteczkę. Na patelni rozgrzewamy olej i przekładamy pokrojone kabanosy, cebulę i paprykę. Smażymy chwilę razem a następnie dodajemy liście rukoli i przesmażamy je z pozostałymi składnikami.
Przyprawiamy sola, pieprzem i czosnkiem, mieszamy a następnie kruszymy twaróg na patelnię.Smażymy razem do momentu, aż twaróg zacznie się "ciągnąć", zdejmujemy z ognia i odstawiamy do przestygnięcia. Wyjmujemy ciasto z lodówki, nakłuwamy spód i przekładamy farsz z patelni, wyrównujemy.
Do miseczki wlewamy śmietankę i dodajemy jajko, mieszamy razem a następnie polewamy tartę.
Górę posypujemy tartym serem. Wstawiamy tartę do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 45 minut w 180 stopniach.
Kabanosy kroimy w cienkie plasterki, cebulę i paprykę w drobną kosteczkę. Na patelni rozgrzewamy olej i przekładamy pokrojone kabanosy, cebulę i paprykę. Smażymy chwilę razem a następnie dodajemy liście rukoli i przesmażamy je z pozostałymi składnikami.
Przyprawiamy sola, pieprzem i czosnkiem, mieszamy a następnie kruszymy twaróg na patelnię.Smażymy razem do momentu, aż twaróg zacznie się "ciągnąć", zdejmujemy z ognia i odstawiamy do przestygnięcia. Wyjmujemy ciasto z lodówki, nakłuwamy spód i przekładamy farsz z patelni, wyrównujemy.
Do miseczki wlewamy śmietankę i dodajemy jajko, mieszamy razem a następnie polewamy tartę.
Górę posypujemy tartym serem. Wstawiamy tartę do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 45 minut w 180 stopniach.