Sposób przygotowania:
Wytrawne cukierki z żurawiną
Piersi kurczaka płuczemy i dokładnie osuszamy. Delikatnie rozbijamy tłuczkiem ( najlepiej przykrytą folią spożywczą). Mięso przyprawiamy solą i pieprzem, smarujemy konfiturą z żurawiny, posypujemy rozkruszonym serem pleśniowym i posypujemy suszoną żurawiną. Mięso zwijamy w roladę lekko dociskając. Roladę kroimy na porcje około 2cm. Gotowe ciasto francuskie rozwijamy i dzielimy na równe kwadraty ( z opakowania wychodzi 6 kwadratów). Na środek każdego kwadratu układamy porcję rolady z mięsa i zamykamy szczelnie w cieście ( ściskamy boki ciasta żeby ser nie wypłyną podczas pieczenia) tworząc kształt cukierka. Cukierki układamy na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia, smarujemy roztrzepanym jajkiem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180st .C. Pieczemy około 30 minut.