Sposób przygotowania:
Wytrawne naleśniki z farszem zielono-mięsnym
1. Składniki na ciasto naleśnikowe wymieszać i usmażyć naleśniki.
2. Filet z kurczaka umyć, osuszyć, pokroić w kostkę, posypać przyprawą do kurczaka i usmażyć. Brokuł ugotować w osolonej wodzie. Ogórki pokroić w kostkę. Sałatę "porwać" na mniejsze części. Kurczaka wraz z pozostałymi składnikami farszu wymieszać i smażyć razem przez około 3 minuty.
3. Naczynie do zapiekania nasmarować tłuszczem. Na naleśniki kłaść gotowy farsz, zwijać je w rulony i układać w naczyniu żaroodpornym. Wierzch naleśników posmarować cienką warstwą majonezu i posypać startym serem żółtym. Naleśniki zapiekać 7-10 minut w temperaturze 180 stopni.
2. Filet z kurczaka umyć, osuszyć, pokroić w kostkę, posypać przyprawą do kurczaka i usmażyć. Brokuł ugotować w osolonej wodzie. Ogórki pokroić w kostkę. Sałatę "porwać" na mniejsze części. Kurczaka wraz z pozostałymi składnikami farszu wymieszać i smażyć razem przez około 3 minuty.
3. Naczynie do zapiekania nasmarować tłuszczem. Na naleśniki kłaść gotowy farsz, zwijać je w rulony i układać w naczyniu żaroodpornym. Wierzch naleśników posmarować cienką warstwą majonezu i posypać startym serem żółtym. Naleśniki zapiekać 7-10 minut w temperaturze 180 stopni.