Sposób przygotowania:
Wytworne jajeczka przepiórcze z cukinią
Jajko kurze gotujemy na twardo.Zalewamy zimną wodą i zdejmujemy skorupkę.Ucieramy ja na tarce, na małych oczkach. Nagrzewamy piekarnik do 180 C. Cukinię kroimy na około 2,5 cm krążki razem ze skórką. Z każdego kawałka wydrążamy małe wgłębienie na jajko przepiórcze . Blachę wykładamy papierem do pieczenia i nacieramy oliwą z oliwek ( choć nie jest to konieczne ). Tak przygotowane porcje cukinii wstawiamy do piekarnika na około 8 minut. Wyjmujemy i wbijamy ostrożnie jaka przepiórcze do każdego kawałka w cukinii. Lekko solimy i przyprawiamy pieprzem kolorowym w młynku do smaku. Wstawiamy ponownie do piekarnika na około 15 minut.
Do startego wcześniej jajka dodajemy śmietanę i musztardę. Całość dokładnie mieszamy i doprawiamy solą.Na osobnym talerzyku układamy listki rukoli i posypujemy pestkami słonecznika. Na tym układamy gotowe jajeczka przepiórcze na cukinii. Na każde jajeczko nakładamy przygotowany wcześniej sos musztardowy i dekorujemy dodatkowo pestką słonecznika. Smacznego :)
Do startego wcześniej jajka dodajemy śmietanę i musztardę. Całość dokładnie mieszamy i doprawiamy solą.Na osobnym talerzyku układamy listki rukoli i posypujemy pestkami słonecznika. Na tym układamy gotowe jajeczka przepiórcze na cukinii. Na każde jajeczko nakładamy przygotowany wcześniej sos musztardowy i dekorujemy dodatkowo pestką słonecznika. Smacznego :)
darmiona