Sposób przygotowania:
Yum Yums - Lekkie i cudowniePrzygotowanie Yum Yums
Do misy wsypujemy mąkę , dodajemy drożdże suszone ( 2 paczuszki wsypałam). Dodałam cukier i szczyptę soli. Dodałam pokrojoną margarynę i obsypałam mąką. Wlałam wodę i wbiłam jajo. Zamieszałam i połączyłam składniki ( nadal widać było margarynę ). Zostawiłam pod przykryciem na pół godziny( włożyłam do piekarnika na 40 stopni i po pół godzinie wyjęłam ). Ciasto podzieliłam na połowę i wałkowałam każdą część na prostokąt i składałam. Wałkowałam i składałam ciasto z 5-6 razy, aż zniknęła margaryna. Zostawiłam ciasto w lodówce na 30 minut ( zawinęłam je w folię). Po półgodzinie rozwałkowałam ciasto na prostokąt i kroiłam paski w których nacinałam dziurki i zakręcałam jak cukierka. Zostawiłam na 1 godzinę do wyrośnięcia przykryte ściereczką. Piekłam w głębokiej patelni na rumiany kolor. Wyjmowałam na papier do pieczenia gdzie obsychały z łuszczu.
Ostudzone Yum Yums smarowałam pędzelkiem ( maczałam w lukrze )
Lukier:
Cukier cytrynowy zmieliłam i dodałam do niego mleko. Zamieszałam i lukier gotowy.
misia5
lalunia
Wyszły rewelacyjne jeszcze jedne nie zjedzone , a córka się pyta kiedy następne.
lalunia