paula231406

paula231406

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 769]

Z czerwonych buraków z makaronem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Oryginalne połączenie barszczu z makaronem. Super rozgrzewa w zimowe dni.

Z czerwonych buraków z makaronem

Składniki:

Z czerwonych buraków z makaronem

 

  • 0,5 kg buraków czerwonych
  • porcja rosołowa drobiowa
  • opakowanie makaronu(najlepiej świderek)
  • 1 marchew
  • 1 mała pietruszka
  • kawałek selera
  • łyżka majeranku
  • 2 łyżki przyprawy np vegety
  • ziele angielski
  • liść laurowy
  • ocet

 

 

 

Sposób przygotowania:

Z czerwonych buraków z makaronem
Mięso, obrane buraki, pozostałe warzywa wkładamy do garnka zalewamy około 3-3,5 litrami wody. Doprawiamy Vegetą całość gotujemy do miękkości. Powstałą zupę przecedzamy. Do wywaru dodajemy majeranek, 3 listki laurowe, 4 ziela angielskie kilka kropli octu i ponownie gotujemy. Zupę podawać z makaronem ugotowanym tak jak zazwyczaj.