ziutula

ziutula

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 170]

Z rosołowego mięsa zupa pyszna a`la flaki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Flaki bardzo lubię, ale dla odmiany zrobiłam a`la flaki z kury rosołowej, podstawa to dobra przyprawa do flaków i zasmażka.

Z rosołowego mięsa zupa pyszna a`la flaki Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Z rosołowego mięsa zupa pyszna a`la flaki

 

  • kura rosołowa 1/2 sztuki,
  • szponder z rosołu 25 dag,
  • włoszczyzna z rosołu 1 pęczek,
  • woda 1,5 litra,
  • rosół 1 litr,
  • przyprawa do flaków 1 opakowanie,
  • masło 100 gram,
  • mąka pszenna 2-3 łyżki,
  • majeranek 2 łyżki,
  • pieczywo - ile potrzeba

Sposób przygotowania:

Z rosołowego mięsa zupa pyszna a`la flaki
Mięso z kury rosołowej, szponder obrać dokładnie z kości, wodę z rosołem zagotować, dodać obrane mięso, pokrojoną w kostkę włoszczyznę z rosołu.

Wsypać opakowanie przyprawy do flaków, gotować z 5 minut na małym ogniu.

Masło stopić na patelni, wsypać mąkę i mieszać do złotej zasmażki, dodać od razu do zupy, mieszać do zagotowania, wsypać również majeranek, najlepiej smakują z pieczywem na dobry, sycący, rozgrzewający obiad.
Z rosołowego mięsa zupa pyszna a`la flaki
Mięso z kury rosołowej i szponder wołowy.
Z rosołowego mięsa zupa pyszna a`la flaki
Masło należy stopić i wsypać mąkę do zasmażki.
Z rosołowego mięsa zupa pyszna a`la flaki
Zupa jest aromatyczna, sycąca i smaczna.

Tagi:

zupa