Weroniczka

Weroniczka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 148]

Z szaszłykami z mintaja

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Efektownie wygląda i wspaniale smakuje

Z szaszłykami z mintaja

Składniki:

Z szaszłykami z mintaja

 

Sposób przygotowania:

Z szaszłykami z mintaja
Ryż ugotuj do miękkości w osolonej wodzie. Majonez wymieszaj z jogurtem oraz musztardą. Dodaj 2 łyżki octu i mleka. Przypraw solą, pieprzem kajeńskim i cukrem.
Por i pieczarki oczyść, pokrój w plasterki. Paprykę rozetnij, usuń gniazda nasienne, miąższ pokrój w paseczki. Ryż odcedź, wymieszaj z pozostałym octem. Liście sałaty umyj i porwij na kawałeczki. Przypraw solą, pieprzem i cukrem. Dodaj 2 łyżki oliwy oraz rozdrobnione warzywa i pieczarki. Polej sosem i odstaw na 10 min.
W tym czasie mintaja pokrój w kostkę. Nabij po 3 kawałki ryby na patyczki do szaszłyków. Oprósz solą i pieprzem. Usmaż na pozostałej oliwie. Szaszłyki ułóż na sałatce. Udekoruj cytryną.