Sposób przygotowania:
Z wędliną i warzywami
Ryż ugotuj wg. przepisu na opakowaniu.
Brzoskwinie osącz i pokrój w kawałki. Usuń gniazda nasienne z papryki i pokrój miąższ w kostkę. Dymki oczyść, pokrój w grube plasterki. Umyj i oczyść papryczkę chili,posiekaj. Pomidory rozgnieć, połącz z chili. Dopraw do smaku solą, octem oraz cukrem. Sałatę umyj i porwij na kawałki. Orzechy zrumień na patelni bez tłuszczu.
Ryż wymieszaj z papryką, brzoskwiniami, i dymkami. Nałóż na sałatę. Na wierzch ułóż plasterki wędliny. Sałatę polej sosem pomidorowym. Posyp orzeszkami.
Brzoskwinie osącz i pokrój w kawałki. Usuń gniazda nasienne z papryki i pokrój miąższ w kostkę. Dymki oczyść, pokrój w grube plasterki. Umyj i oczyść papryczkę chili,posiekaj. Pomidory rozgnieć, połącz z chili. Dopraw do smaku solą, octem oraz cukrem. Sałatę umyj i porwij na kawałki. Orzechy zrumień na patelni bez tłuszczu.
Ryż wymieszaj z papryką, brzoskwiniami, i dymkami. Nałóż na sałatę. Na wierzch ułóż plasterki wędliny. Sałatę polej sosem pomidorowym. Posyp orzeszkami.