Weroniczka

Weroniczka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 148]

Z wędliną i warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pikantnie doprawiona o wyrazistym smaku

Z wędliną i warzywami

Składniki:

Z wędliną i warzywami

 

 

Sposób przygotowania:

Z wędliną i warzywami
Ryż ugotuj wg. przepisu na opakowaniu.
Brzoskwinie osącz i pokrój w kawałki. Usuń gniazda nasienne z papryki i pokrój miąższ w kostkę. Dymki oczyść, pokrój w grube plasterki. Umyj i oczyść papryczkę chili,posiekaj. Pomidory rozgnieć, połącz z chili. Dopraw do smaku solą, octem oraz cukrem. Sałatę umyj i porwij na kawałki. Orzechy zrumień na patelni bez tłuszczu.
Ryż wymieszaj z papryką, brzoskwiniami, i dymkami. Nałóż na sałatę. Na wierzch ułóż plasterki wędliny. Sałatę polej sosem pomidorowym. Posyp orzeszkami.