Sposób przygotowania:
Zapiekane naleśniki z kurczakiemPrzygotowanie naleśników
Jajka mieszamy z mlekiem, wodą i solą za pomocą trzepaczki. Dodajemy mąkę i dokładnie wyrabiamy ciasto.
Patelnię smarujemy pędzelkiem namoczonym w oleju i smażymy naleśniki po kilka minut z każdej strony.
Przygotowanie nadzienia
Pierś z kurczaka umyć,oczyścić i pokroić w drobną kostkę. 3 łyżki oleju, przyprawę do kurczaka, słodką papryką i wędzoną papryką dodać do pokrojonego kurczaka, dokładnie wymieszać i odstawić na ok. 10 minut w chłodne miejsce.
Patelnię rozgrzać i wyłożyć na nią kurczaka wraz z olejem wymieszanym z przyprawami. Przesmażyć, dodać pokrojoną w kostkę warzywa: cebulę, pomidora i paprykę. Przyprawić wszystko solą i przyprawą do pizzy.
Przygotowanie sosu i wykończenie dania
Wodę, koncentrat, keczup,zioła prowansalskie, słodką paprykę zagotować, doprawić na pikantnie pieprzem i solą. Naleśniki rozłożyć.
Lepiej, aby były przestudzone, bo łatwiej się zwijają. Na każdym z naleśników nałożyć nadzienie z kurczaka, posypać obficie startym serem, a następnie zrolować.
Ułożyć ciasno w naczyniu żaroodpornym. Zalać przygotowanym, lekko przestudzonym sosem pomidorowym i na wierzchu posypać jeszcze startym serem. Piekarnik nagrzać do 180 stopni i zapiekać ok. 15-20 minut, aż ser ładnie się roztopi.