Sposób przygotowania:
Zapiekane naleśniki dyniowe z mięsnym farszem
Naleśniki: W misce dokładnie wymieszać jajka, mleko, mus z dyni i tyle mąki aby wyszło dość gęste ciasto naleśnikowe. Odstawić na pół godziny. Farsz: Na 2 łyżkach oleju zeszklić posiekaną cebulkę, czosnek, dodać zmielone filety z kurczaka i pokrojoną w kostkę paprykę. Mięso doprawić do smaku przyprawami i usmażyć, lekko przestudzić. Usmażyć cienkie naleśniki, nakładać na nie trochę farszu i składać w trójkąty. Formę żaroodporną (25x20cm) posmarować 2 łyżkami pomidorów. resztę pomidorów zmiksować na gładką masę i przyprawić do smaku. Złożone naleśniki ułożyć w formie tak aby na siebie zachodziły. Polać sosem pomidorowym i posypać startym serem Grana padano. Naleśniki zapiekać ok 15 minut. Podawać gorące.
gosiapiotrek23
joana30
Dziękuję :)
zbysiowa
misia5
joana30
weronikaS
joana30
Dziękuję :)